Köszönöm a tanácsaidat és a velem való foglalkozást. Reményt adtál nekem a cukorbetegségemmel kapcsolatban, és megmutattad, mit és hogyan egyek, és hogyan legyek egészséges. A fekélyeim mindössze három „iontisztító” kezelés hatására elmúltak. Megdöbbentő volt látni, hogy ezek a kezelések milyen gyorsan kitisztították a testemet, és hogy a fekélyeim milyen gyorsan meggyógyultak.

Rodolfo


Ida egy angyal. Segített nekem meggyógyulni a cukorbetegségemből, és megmutatta, milyen gyakorlatokkal élénkíthetem a vérkeringésemet. Sose gondoltam volna, hogy a reflexológiával ilyesmit el lehet érni az én egészségi állapotomban.

Carl


Ida személyében olyan trénert ismertem meg, aki a módszereivel arra készteti a résztvevőket, hogy odafigyeljenek önmagukra, saját maguk ébredjenek rá azokra a gondolatokra, melyek mélyen, hosszú-hosszú évek alatt raktározódtak el bennük, és a mai napig komoly gátakat és akadályokat jelentenek problémáik megoldásában. Ami számomra nagyon fontos volt, hogy nem csak abban kaptam segítséget, hogy ezeket a régi, mélyen beépült problémákat felszínre hozzam, hanem ahhoz is hozzásegített módszereivel, hogy megtaláljam a saját megoldásomat a továbblépéshez.

Miután tudjuk, hogy az élet legfontosabb eleme a kommunikáció, és nem mindegy, hogyan kommunikálunk, nagyon nagy segítség volt számomra az a módszer, amire itt megtanított engem. Megtanultam, hogy hogyan figyelhetek hatékonyan másokra! Azt hiszem, életemnek ez a legfontosabb része, és ha ez működik, sok mindent meg tudok oldani. A csoporton tanultak igen nagy változást hoztak az életembe. Egyszerűen másképp figyelek az emberekre, üzlettársaimra. Vezetőként ezeket a módszereket remekül tudom használni és működtetni. Az elmúlt pár évben sokfajta tréningen vettem részt, de úgy érzem, hogy Ida módszerei segítettek problémáim megoldásában a leghatékonyabban.

Marika


Ida „A szándék ereje vezet téged – Milyen a viszonyod a pénzhez?” tréningjén vettem részt. Eddigi pályám során nagyon sok vezetői, értékesítési, személyiségfejlesztő tréninget csináltam végig. Folyamatosan keresem a lehetőséget és a módszereket saját magam, valamint az általam vezetett hálózatban (Sunrider) velünk együttműködő több ezer üzlettárs fejlesztésére. Az Ida által szervezett és vezetett tréningen többek között olyan diád módszert, technikát tanultam, melyet hatékonyan tudok használni az üzleti- és magánéletemben egyaránt. A kommunikáció ilyen felfogását sehol máshol nem tapasztaltam. A módszert alkalmazva hihetetlen mértékben növekedett a megértés a kommunikációim során. Megtanultam a másikra figyelni, tisztán beszélni, egyértelmű visszajelzéseket adni a megértésről.

A tréninget annyira hatékonynak és hasznosnak tartottam, hogy egy héttel később a Megvilágosodás (Szatori) Intenzív elnevezésű, szintén Ida által vezetett csoporton is részt vettem. Ez segített a bennem meglévő akadályok további feltárásában, megoldásában, a céljaim, szándékaim tisztázásában, nyitottságom fokozásában. A tréningek után is kapcsolatban vagyunk, és jólesik, hogy Ida fontosnak tartja az utókövetést is. Köszönettel tartozom Neki és segítőinek is azokért az élményekért és megtapasztalásokért, melyekben a tréningjein volt részem. A tőle tanultakat azóta is hasznosítom az életben.

Gyuri


Az ötnapos kurzus alatt az úgynevezett diád technikát használtuk, amelyben két személy egymással szemben ülve a csoportvezető útmutatása alapján kommunikál. A kurzusnak és különösen Idának köszönhetően, képes vagyok önmagam és másokat tisztábban látni, és hatékonyabban tudok kommunikálni. Úgy gondolom, Ida nagyon jó munkát végzett, és sokat segített, különösen azoknak, akiknek különböző érzelmi és kommunikációs nehézségeik voltak. Időnként azt csodáltam, hogy milyen zseniálisan kezeli a nehéz helyzeteket (különösen az érzelmi kitöréseket), és milyen következetesen és hatékonyan használja a technikát.

Csaba, állatorvos, hittan oktató


Ida másfél évvel ezelőtt nem személyesen, hanem „Az aranyló jég” című könyve formájában, jó időben, jó helyen jelent meg az életemben. A könyve hozzásegített ahhoz, hogy másképpen nézzem az életemet, máshogy viszonyuljak a körülöttem lévő világhoz, kevesebb legyen a problémám, és jobban tudjam kezelni azt. A könyv nyomán indultam el önmagam mélyebb és teljesebb megismerése irányába. Így jutottam el egy csoportba, melyet a diád technika alapján egy barátja vezetett. Idával személyesen egy üzleti utam során találkoztam Amerikában. A találkozás megerősített abban, hogy a könyv és az írója egy és ugyanaz – úgy él, lát, gondolkodik és cselekszik, ahogy a könyvében leírta. Tiszta és kemény, mint a gyémánt. Nincs megalkuvás. Nincs hazugság. Csak az igazság létezik, mert minden, ami nem az igazság, az hazugság.

Furcsa, hogy csak másfél éve ismerem, de mintha évezredekkel jutottam volna előbbre önmagamban, és a másfélév-hosszúságú évezred alatt fiatalabb, energikusabb, egészségesebb, vidámabb, őszintébb, tisztább, tudatosabb, időnként boldogabb és kiegyensúlyozottabb lettem, mint valaha is voltam.

A magánéletemben és az orvosokkal, állatorvosokkal, gyógyítókkal és üzletemberekkel kapcsolatos, felelősségteljes tanácsadói, üzletépítői, gyógyítói munkám során szükséges a testi-lelki egészség, a szellemi frissesség, a tiszta kommunikáció és a magával ragadó személyiség. Mindez korábban is létezett bennem, most mégis fényesebben ragyogok. Ida nem is tudja, hogy sok egyéb mellett még azt is neki köszönhetem, hogy tudom, nem neki vagy egy másiknak köszönhetek mindent, hanem csakis önmagamnak.

Ida nem irányítja az életemet, ha hozzá fordulok, hanem meghallgat, és ha véglegesen elakadtam, képes ráirányítani a figyelmemet egy lehetséges másik útra, amelyen újraindulva nagyobb esélyem van a saját belső akadályaim felismerésére. Ez a legtöbb, amit ő (te vagy én) tehet egy másik emberért.

Anna, állatorvos

 

Minden jog fenntartva © Nadzsal Ida, 2005–2020

A honlapon lévő valamennyi anyag szerzői jogi védelem alatt áll.
Másolásuk és bármilyen formában történő felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos előzetes írásos hozzájárulásával lehetséges.